17 Şubat 2012 Cuma

Fondöten, Baz ve Renkli Nemlendiriciler

Sonunda buldum galiba...
Aylardır bana uygun olan fondöten vesaire arayışındaydım. O kadar saçma alışverişler yaptım ki inanamazsınız. Buğday tenli olduğum halde gittim kendime ancak zencilerin  kullanabileceği koyulukta bir fondöten bile aldım yani o derece :)) Ama öğreniyordum tabi :P Sonunda doğru yolu buldum diyebilirim sanırım. Şu an birbirinden güzel ürünlere sahibim :)
 
Loreal  kargo dahil 25 lira ( gerçek fiyatı 40 lira)
İşte ilk olarak Loreal'in bu ürününden bahsetmek istiyorum. Sürünce pütür pütür görünen fondötenlerden hiç hoşlanmıyorum ben zaten kimse hoşlanmaz :P Neyse işte bu fondöten baya iyi. Çok güzel kapatıyor görüntü çok hoş oluyor. Yalnız size tavsiyem böyle bir ürün kullanıyorsanız elinizle uygulayın. Bence süngerler bütün fondöteni emiyor hem kapatıcılığı gidiyor hem de çok daha fazla miktarda kullanmanız gerekiyor. Yine de siz bilirsiniz. Bu ürün ciltte parlama falan yapmıyor yani pudra kullanmanıza gerek yok. Işıltılı hoş bir cilt için tavsiye ederim. Biliyor musunuz ben bu ürünü kargo dahil 25 liraya aldım :) Orjinal fiyatı 40 küsür.                                                                                            .           
Nasıl mı aldım ? Televizyonda o ses Türkiye'yi izlerken bir baktım trendyol tv kampanyası 20 lira indirim. Şansıma da bu ürün vardı ve hiç düşünmeden ürünümü seçtim ve mutlu sooon :)  Acun'a teşekkürler....                                           .
     
     Renkli Nemlendiriciler :
     Yaz aylarının vazgeçilmezi renkli nemlendiriciler. Hem kapatıyor hem de çok güzel nemlendiriyor. Eh cildiniz biraz parlıyor eğer yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipseniz. Onu da pudra kullanarak parlayan yerlere yapılan küçük rötuşlarla halledebilirsiniz. İşte kullandığım renkli nemlendiriciler ...


   Yazın aldığım oriflame marka bu ürünün kokusu muhteşem. Yani turunçgil kokusu sevenlere...
İki farklı seçenek sunmuş marka "dark" ve "light" diye. Dark dediği de buğday diyebiliriz öyle koyu değil. Işıltı sağlasın diye küçük simler var aslında sim de değil de nasıl anlatsam bilemedim. Ama öyle düğünlük bir görüntü oluşmuyor. Cilde bir pırıltı katıyor kısacacı güzel oluyor güzel. Hem de 10 lira :) Ben sevdim !







Kış aylarında artık ten rengimin biraz daha açılmasıyla yeni bir nemlendirici arayışı sonucu arkadaşımın da tavsiyesiyle Stila'nın nemlendiricisini aldım.    



Sanki krem sürüyormuş gibi elimle sürüyorum ve tataaaam muhteşem sonuç. Tek sorun alnımın parlaması onu da pudra yardımıyla engelliyorum bu kadar basit. Diğer renkli remlendirici gibi kokusu falan yok bunun ama olmasa da olur yani bu kadar kaliteli bir ürün için. Baya uzun bir süredir kullanıyorum. Ha bitti ha bitecek diyorum ama hala bitmedi ya. Nasıl bir kutuysa çıktıkça çıkıyor içinden. Sanki gizli sihirli bölmeleri falan var. Az da kullanmadım bu konuda çok bonkörüm diyebilirim. Alın alın bundan alın. Bu ürünü nerden aldığıma gelince yaşasın online alışveriş çılgınlığı :)  Tam hatırlamıyorum ama 25 falandı galiba.


Gelelim baza. Sephora'dan aldığım makyaj bazı çok hoş. Baz diyorum ama fondöten olarak da gayet kullanılabilir. Farklı renk seçenekleri sunduğu için gayet iyi. Şeffaf seçeneği de olduğundan herkes için uygun. Dokusu da baya iyi küçücük bir damlayla baya bir yüzeyi kapayabilirsiniz. Kutusu da o kadar şirin ki bayıldım. Ama diyorum keşke şaffafını alsaydım. Cilt tonum her zaman aynı kalmıyor. Siz de almayı düşünürseniz şeffafını almanızı tavsiye ederim. Baya kullanışlı olur diye düşünüyorum. Yalnız şeffafının fiyatı 29.50 liraydı sanırım. Renkli seçenekleri ise 24.50 lira. Ben cimrilik ettim biraz :)) Ama yine de memnunum ürün baya kaliteli. Bir de ışıltı veren bir seçeneği vardı o da pudra pembesiydi. Satıcı kadın onu kullanıyormus baya tavsiye etti ama buğday tene göre pek iyi bir seçenek değildi. Eğer alt tonu pembe olan bir cilt renginiz varsa ve ışıltıyı seviyorsanız güzel bir seçenek derim.

Makyajımızı Temizleyelim

     Sizi bilmem ama ben geceleri makyajımı temizlemeye çok üşeniyorum. Kimi zaman gözümdeki maskarayı, yüzümdeki fondöteni umursamadan koyuyorum kafamı yastığa. Sonrasını hepimiz biliyoruz. Rengarenk bir yastık, akmış kapkara olmuş gözler ... :(  Tabi en önemlisi de eklenen yeni bir kırışıklık ...
     Bu yüzden ne yapıyoruz makyajımızı temizlemeden yatmıyoruz. Kullandığım temizleyiciler beni çok uğraştırdığı için makyajımı yeteri kadar çıkarmadığı için bir arayışa geçmiştim ve sonunda aradığımı buldum.

     Sephora ile tanıştıktan sonra göz makyajımı silmek o kadar eğlenceli oluyor ki anlatamam. Mutlaka siz de deneyin derim. Pamuğa yeteri kadar döktükten sonra gözüme sürmemle çıkarması bir oluyor. Ne bir yanma hissi ne de başka birşey. Son derece güzel üstelik fiyatı da işlevine göre oldukça iyi.

Sephora 15.50 ( indirimden )



O kadar etkili ki çok memnum kalacağınıza eminim. Gelelim yüz temizliğine. Siz de benim gibi yüzünüzü pamuk tonik vesaire ile temizlemekten çok hoşnut değilseniz ve işin kolayına kaçıyorsanız Vichy'nin yüz temizleme jelini şiddetle tavsiye ediyorum. Hem çok pratik hem de kokusuyla insani mest ediyor diyebilirim.  Önce resmini görelim sonra anlatmaya devam edeyim :


 

                                                                Vichy Normaderm  ~ 40 lira



İtiraf etmem gerekirse oda arkadaşımda görmüştüm ilk olarak bu ürünü. Kokusu beni o kadar etkilemişti ki sonra da ne kadar iyi temizlediğini farkettim ve hemen almak için arayışlara geçtim. Biraz pahalıydı açıkçası (~40 falan) o yüzden de size tavsiyem benim yaptığım gibi bu tarz ikili kampanyaları yakalamanız. Temizleme jel + Tonik tek bir ürün fiyatına. Bazı eczanelerin online alışveriş siteleri var orada çok rahatlıkla size uygun ikiliyi seçebilirsiniz. İkili seçeneklerde ikisi de jel ya da nemlendirici krem + jel seçenekleri de olabiliyor. Çok kaliteli bu ürünleri gayet uygun fiyata alabiliyorsunuz takip edin derim :)  
Dediğim gibi biraz yüzümü silmek bana zor geldiğinden tonikten neredeyse hiç kullanmadım da diyebilirim. Fotoğraflardan da anlaşılıyor gerçi. Jel bitiyor ama ya o beni baya üzüyor. Toniği banyodan sonra falan nemli cilde uyguluyorum gözenekleri temizliyor ve sıkılaştırıyor tavsiye ederim arkadaşlar.




5 Şubat 2012 Pazar

AYAKKABILARIM GELDİ :))

Günlerdir sabırsızlıkla beklediğim ayakkabılarım geldi sonunda. Ne zamandır Keds almak istiyordum. Sonra bir gün, gördüğüm ilk mağazada hemen denedim güzel oldu ama bez ayakkabı olduğu için ve parmakların hemen üstüne gelen kısımda sert bir tabaka olmadığı için almaktan vazgeçtim. Çünkü birkaç giymeye parmaklarımın bezi delip geçeceğini düşündüm. Genelde ayakkabılarımı güzel kullanırım ama ne zaman bir şeyi çok sevsem kesin bir yeri yırtılır çizilir veya kırılır :(  Aradan aylar geçti yine de alsam mı diye düşünürken karşıma Markafoni'de Tommy Hilfiger'in çok tatlı bir modeli çıktı :)  Tam da aradığım gibi. Keds'den farkı dediğim gibi parmak kısmındaki sert tabaka ve topuğundaki çizgiler.




Bir de taban kısmı çıkabiliyor gerçi neredeyse her ayakkabının çıkıyor ama bunun farkı yıkanabilir olması diğerleri gibi yıkanınca dağılmıyor yani. O bakımdan baya kullanışlı.  Normal fiyatı 200 lira ciravındaydı. İndirimde kargoyla beraber 100 liraya geldi :)) Bu fiyata bu kalite süper bence. Converse 'e bir ton para veriyoruz tamam güzel ama kabul etmek de lazım biraz rahatsız ediyor. Resmen altıncı parmak oluştu ayağımda ama hala giyiyorum her şeye rağmen converseverim :)) Neyse diyordum ki tommy hem kaliteli hem de bu fiyata. Kutusu da o kadar güzel ki mıknatıslı falan çok sevdim ama biraz taşınma esnasında yırtılmış :(






 .

2 Şubat 2012 Perşembe

HER EVE LAZIM

Olmazsa olmaz şeyler biz kızlar için makyaj malzemeleri. Elimizde ne kadar olsa da yine de almak istediğimiz eksikliğini duyduğumuz şeyler :))  Simlisi, simsizi, beyazdan siyaha her rengi. 
Uzun zamandır aklımda far paleti almak vardı. Ama bir türlü istediğim gibi bulamıyordum, aldıklarımdan da hiç memnun kalmıyordum. Gözüme sürmemle çıkması bir oluyordu. Simli olsun istemediğimden hep mat alıyordum onlar da çok donuk oluyordu. Sonunda imdadıma arkadaşlarım yetişti. Doğum günüm için öyle güzel bir hediye seçmişler ki çok mutlu oldum görünce. Ve işte o muhteşem hediye  : 




Renkleri o kadar güzel ki ve gayet de kalıcı. Simli sevmediğimi söylemiştim ya hani bu  paletlerle fikrim değişti. Simli olan farlar ve allıklar o kadar güzel ki. Öyle sim sim bir görüntü oluşmuyor hafif bir ışıltı katıyor. Üstelik çok da fonksiyonlu. İçinde çantada taşıyabilmeniz için şirin, aynalı bir kap da bulunmakta. Paletlerin hepsi yani grup olarak (6 adet far ve bir adet allık şeklinde ) yerlerinden çıkabiliyor. Siz de seçtiğiniz 5 adet farklı paletten birini alıp çantanızda rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Ayrıca lipglosslar da çok güzel.  Bu ürünün tek eksiği fırçalarının olmaması :( Normalde hediye olduğu için fiyatını bilmemem gerekiyor ama arkadaşım yanlışlıkla ağzından kaçırdı o anı yaşamak da çok keyif vericiydi ben çok eğlendim. Kesin okur bu yazdıklarımı :  " n'olcak yavrum ya :)) "

                                                  Sephora :  80 Lira ( sanırım :))  )


Not : Kızlar seviyorum sizi ... :)