24 Haziran 2012 Pazar

Akçakoca Fındık Festivali-2012

    15. Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali bu sene süper bir kadroyla sizlerle. Kimler mi var ? İşte buyrun :
 


Gün boyu eğlenceli aktivitelerin gösterilerin olacağı bu etkinliği kaçıramamanızı öneririm. İşte festival programı :






    Peki Akçakoca neresi ? Nasıl bir yer ?  Düzce'nin sahil şeridinde yer alan ilçesi olan Akçakoca, her geçen gün değişen , güzelleşen çehresi, yeşil fındık bahçeleri ,muhteşem doğası,temiz havası ve suyu, hırçın ama yaz günleri sizi serinletecek harika denizi ile yaz ayları uygun bir tatil fırsatı sunuyor. 


Haziran -Temmuz aylarında deniz gerçekten güzel oluyor. Ağustos'ta genelde poyrazlı havalar hakim olduğundan denize girmek tehlikeli. Ama eğer iyi bir yüzücüyseniz ve bu hırçın sularla savaşırım diyorsanız (gene de dikkatli olmak lazım) viya yapmak oldukça eğlenceli. Ama gerçekten dalgalı denize girmek genel olarak çok tehlikelidir. Hele ki karadenizden bahsediyorsak, derin olduğundan dolayı dalgalara kapılıp, kontrolünüzü kaybedebilirsiniz. 


    Eylül'de falan da girilebiliyor denize. Malum denizler karalara göre geç ısınır geç soğur ya hani deniz o kadar güzel oluyor ki , ama dışarısı pek o kadar sıcak olmuyor yani yaz ortası gibi değil. Öyle akdenizdeki egedeki gibi muhteşem su aktiviteleri maalesef pek yok, muz , deniz bisikleti, jet ski falan oluyor ama dediğim gibi daha yeni yeni gelişiyor bu şirin kent. Plajlar ücretsizdir, sezlong şemsiye kiralayabilirsiniz ama genelde Akçakoca'da havlunu al kuma ser ooooh mis tatil. Kumu güzeldir, çamur çökek olmaz öyle ama sıcaklarda kavurucu olur çıplak ayakla bulunduğunuz yerden iki adım öteye gitmeniz can yakıcıdır. Ama deniz değen o sıcak kavrulmuş ayak gibisi de yoktur. "coss" diye çıkan sesi emin olun çok rahat duyarsınız. Şehir merkezinde her yerde denize gayet rahatlıkla girebilirsiniz. Şehir merkezine arabayla on dakika mesafede bulunan kale plajı da oldukça güzeldir. Koy sayabileceğimiz bu plaj üç bölümden oluşuyor. Ceneviz kalesinin iki tarafında bulunan bu plajlardan birisi kayalardan oluşmuş doğal set ile kadınlara özel bir plaj haline gelmiştir. Kadınlar plajı kadınların akın ettiği güzel yerlerden biridir. Zaman zaman yakından geçen teknelere " gidin burdan , açıktan geçin " diyen kadınlarımız çok güzel eğlenceli anlara vesile olmaktadırlar. 
İşte kadınlar plajı tabi boşken :) 



Hemen önde gördüğünüz kayalarla sol tarafında bulunan ama şuan göremediğiniz plajdan ayrılıyor. Kimi zaman eşleriyle gelen bayanlar eşlerini sol taraftaki plaja bırakıp kendileri kadınlar plajına geçiyorlar. O kayaların yüksekliği iki metre falan yani emin olun görünmezsiniz :) 
    Demiştim ya ceneviz kalesinin iki yakasında bulunan plajlar diye. İşte en çok rağbet gören plajlardan biri :


    Bu plajın hemen üst tarafı yani fotoğrafın çekildiği yer resmin sol üst tarafnda gördüğünüz gibi piknik alanı. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde mangalınızı yapıp çayınızı yudumlayabilirsnizi. Mangalı oradan temin edebilirsiniz. Çaydanlıkta çay da getiriyorlar. Çok şahit oldum gelin-damat adaylarının gelip muhteşem manzaraya karşı fotoğraf çektirdiğine. Aklınızda olsun.Resimde tam seçlemese de o bankın arkası deniz ;)
     Gelelim en hareketli plaja Çuhallı plajı. Oldukça uzun bir plaj olan çuhallı, şehir merkezinde olduğu için de epey bir talep görüyor. Genelde şehrin gençleri plajın sonuna doğru Akçakoca Otel var oranın önünü tercih ediyor. Hasret büfe önü diye anlaşıyorlar kendi aralarında :) Akşama kadar duptıs duptıs müzik yayını yapıyor bu büfe.





Bu haftasonu büyük ihtimal Akçakoca'da olacağım. Çekeceğim fotolarla tekrar yazarım. Daha çok şey var Akçakoca hakkında yazmak paylaşmak istediğim. Bu yazı dizisi olacak gibi :) 
   Unutmadan Akçakoca Ankara'da şehirler arası otobüs ile 4 saat ki bu mesafe özel aracınızla 2.5-3 saate kadar düşüyor. İstanbul'dan otobüs ile 3.5 saat, 2-2.5 saate özel aracınızla trafik ve yol durumuna bağlı olarak Akçakoca, bu serin sulara ulaşabilirsiniz ...

5 yorum:

  1. Akçakoca gerçekten güzel bir yer, ben de bir arkadaşımın yanına gitmiştim :) Hatta o zamanki şenliğe de gitmiştik birlikte:) Ama organizasyonu baya geliştirmeişler gibi bu sene....

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzdaki bilgiler çok başarılı ve çok açıklayıcı İş hukuk avukatı olarak paylaşımlarınızın devamını diliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Hi there, just became alert to your blog through Google, and
    found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited
    from your writing. Cheers!
    Here is my blog post - man utd transfer rumours and gossip

    YanıtlaSil
  4. You should be a part of a contest for one of the most useful sites on the web.
    I most certainly will highly recommend this site!
    Also see my web site: perfumes baratos

    YanıtlaSil
  5. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post and the
    rest of the website is very good.
    My site > pizza games zombies

    YanıtlaSil